Navigácia

  • Na Prvouke a Prírodovede v záhradke

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Na Prvouke a Prírodovede v záhradke .

  • Súťaž s Kauflandom

  • Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín .

    Dňa 10.3.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslav Kubín. Žiaci sa nám postarali o krásny umelecký zážitok, a tak sme sa aj v tomto školskom roku mohli preniesť prostredníctvom poézie a prózy do sveta fantázie. Poctivá príprava našich žiakov sa odzrkadlila na ich skvelých umeleckých výkonoch. Veľká vďaka patrí nielen pani učiteľkám, ale aj rodičom za ich prípravu a podporu.

    1. kategória (2.- 4. ročník)

    Poézia:

    1. miesto – Kvetka Balážová

    2. miesto – Sárka Konfalová

    3. miesto – Karin Džubeková

    Próza:

    1. miesto – Tomáš Kubala

    2. miesto – Nela Mrazovská

    3. miesto – Nela Urbanová

    Cena poroty: Marek Tokár, Ján Savych

    Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a víťazom držíme palce v okresnom kole!

  • Článok v novinách Spoločník

    O úspechu našich žiakov na festivale First Lego League Explore si môžete prečítať aj v dvojtýždenníku Spoločník. 

  • Bobotubes na hodinách Hudobnej výchovy

  • Školský karneval 2023

    Školský karneval 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský karneval 2023 .

  • Bežkovanie 2023

  • Súťaž First Lego League v Žiline

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž First Lego League v Žiline .

    Dňa 3. 2. 2023 sa naši žiaci tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili regionálneho podujatia FIRST® LEGO® League Explore v Žiline. V kategórii Explore sa tímy detí vo veku 6 až 10 rokov zameriavajú na základy inžinierstva, skúmajú reálne problémy, učia sa konštruovať a programovať, vytvárajú jedinečné modely vyrobené z LEGO kociek a poháňané pomocou stavebníc LEGO Education SPIKETM Essential alebo WeDo 2.0. 

    Tento program inšpiruje deti k experimentovaniu, posilňuje ich sebadôveru, kritické myslenie a konštruktérske zručnosti prostredníctvom praktického učenia. Deti tak hravým spôsobom objavujú zábavu vo vede a technike.

    Tohtoročná téma SUPERPOWERED  zameraná na získavanie, ukladanie a spotrebu elektrickej energie, žiakov naučila mnoho nových vecí. Riešili najrôznejšie úlohy, navrhovali a vytvárali svoj motorizovaný tímový model s využitím špeciálnej FIRST LEGO League Explore súpravy a ďalších LEGO stavebníc, učili sa základom robotiky, to všetko s dôrazom na FIRST základné hodnoty - tímovú prácu, objavovanie, inovatívnoť, zábavu, inklúziu a dopad.

    Počas svojej činnoosti deti využívajú proces inžinierskeho návrhu, opakovane sa venujú skúmaniu problému, návrhu riešení, ich testovaniu, prezentovaniu a vylepšovaniu na základe získanej spätnej väzby. Svoj hotový tímový model, ako aj celú cestu svojho tímu následne zdieľajú s ostatnými na festivale prostredníctvom svojho vlastnoručne vyrobeného tímového postera. 

    Výsledok ich snahy ocenili aj porotcovia a udelili tímu Lego klub (3. ročník) a Charizardom (4. ročník) cenu za úspešné riešenie výzvy. Napriek snehovej kalamite sme si užili krásny deň, na ktorý budeme dlho spomínať. 

     

  • Zimné hry v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zimné hry v ŠKD.

  • Exkurzia v MTS

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v MTS.

    Dňa 25. 1. 2023 sa žiaci našej školy spolu s pani učiteľkami zúčastnili exkurzie v miestnej modernej technologickej firme MTS. Na začiatku nás všetkých privítal generálny riaditeľ firmy, pán Peter Laurinčík a porozprával nám pár zaujímavostí o MTS. Následne naši žiaci 3. a 4. ročníka ukázali svoje projekty, ktoré budú prezentovať na súťaži First Lego LEAGUE v Žiline. Za odmenu nám robot podaroval čokolády. Keď sme sa občerstvili, obzreli sme si technológie 3D tlačiarní a samotnú výrobu. Na záver nás čakali super nápoje, ktoré sme si mohli vychutnať s pekným výhľadom v bare.  Ďakujeme veľmi pekne pani Kravskej za sprostredkovanie a všetkým zamestnancom MTS za ich čas a ochotu. 

  • Beseda o knihách

  • Všetkovedko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko .

    Vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO odhalila ďalšie talenty medzi deťmi 2.-4.ročníka. Tento rok sa prihlásilo do sútaže 13 žiakov našej školy. Všetci boli odmenení diplomami a darčekmi za účasť. Všetkovedkom školy sa stali : Stanislav Slanický a Tomáš Kubala. Všetkým súťažiacim ďakujeme za pekné výkony a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!

  • Jasličková slávnosť

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jasličková slávnosť

  • Veselé Vianoce 🌲❄️

  • Sánkovačka

  • Stretnutie s Mikulášom 2022

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Stretnutie s Mikulášom 2022.

    Dňa 6. 12. 2022 na sv. Mikuláša už od rána v našej škole rozvoniavali medovníky a zneli vianočné koledy. Svedomito sme sa pripravovali na príchod sv. Mikuláša a nedočkavo čakali, kedy už príde medzi nás. Sv. Mikuláš tento rok prišiel aj s dvoma čertami, ktorých sme však rýchlo odohnali, pretože naše deti si pripravili krásne básničky, pesničky a ukázali akí sú šikovní. Za odmenu všetci dostali sladký balíček. Ďakujeme všetkým rodičom a priateľom školy za pomoc pri príprave dnešného dňa. Sľubujeme, že budeme poslúchať a tešíme sa o rok zas. 

  • Divadelné predstavenie v Dolnom Kubíne - Kocúr v čižmách

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie v Dolnom Kubíne - Kocúr v čižmách .

  • Bubnovačka 2022

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Bubnovačka 2022.

    Bubnovačka 2022- deviaty ročník akcie s názvom „Bubnujeme, aby bolo detí lepšie počuť“, ktorá má aj tento rok 18. novembra 2022 symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie. O 11:00 sme si v našej telocvični spoločne pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý!

  • Výsledky súťaže "iBobor"

    Aj tento školský rok sa v týždni od 7.11. do 11.11.2022 uskutočnila celoslovenská informatická súťaž iBobor, ktorej  úlohy sú zamerané na logické myslenie a logické  postupy. Žiaci 2. až 4.ročníka súťažili počas vyučovania v dvoch kategóriách – Drobec a Bobrík.

    Súťaže sa zúčastnilo 16 žiakov našej školy. Najväčší úspech dosiahol žiak štvrtého ročníka Tomáš Kubala, ktorý získal 80 bodov a zaradili sa medzi úspešných riešiteľov vo svojej kategórii v rámci Slovenska. 

  • Okresní šampióni

    Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!

    So začiatkom novembra nás potešila skvelá správa – naša trieda 3. ročník 2022/2023 získala prvé miesto v okresnom kole súťaže Jazykový WocaBee šampionát 2022!V úvodnom kole celoslovenského šampionátu dosiahli naši žiaci skvelý výsledok – denný priemer až   1348 bodov (tzv. WocaPoints) na jedného žiaka.Pre lepšiu predstavu – jedna správna odpoveď pri precvičovaní slovíčok znamená zisk približne 2 body.

    Víťazstvo v okresnom kole je pre nás o to cennejšie, že celková účasť v štvrtom ročníku šampionátu dosiahla rekordný počet 47 735 žiakov a študentov z celého Slovenska.Spolu s počtom zapojených tried rastie aj kvalita šampionátu – na víťazstvo v každom kole je potrebné viac motivácie a úsilia.

    Súťaž Jazykový WocaBee šampionát prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.Súťaží sa v inovatívnej online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee. V súťaži sa nehodnotia konkrétne vedomosti žiakov, ale usilovnosť v precvičovaní (a zároveň učení sa) novej slovnej zásoby.

    V okresnom kole naši žiaci získali titul Okresní šampióni

    Víťazstvo v okresnom kole znamená zároveň postup do krajského kola,  ktoré prebieha od 2.11. do 9.11.2022.

    Držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťouaž do česko-slovenského finále Jazykového WocaBee šampionátu.

    Najväčším víťazstvom pre všetkých je však radosť z učenia a zlepšenie jazykových vedomostí vďaka tejto súťaži.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Krivá
    Krivá č. 136
  • 043 5894301

Fotogaléria